Kristen kvinna våldtogs, torterades och stenades till döds

Foto: Privat/Google Maps
  • Måndag 22 jul 2019 2019-07-22
E-post 593

SYRIEN En 60-årig armenisk kristen kvinna, Suzan Der Kerkour, hittades mördad den 9 juli nära staden Idlib i nordvästra Syrien. Kvinnan hade torterats och våldtagits innan hon slutligen stenades till döds. Enligt det rättsmedicinska utlåtandet hade tortyren pågått i ungefär nio timmar.

Organisationen SOS Chrétiens d’Orient skriver i ett pressmeddelande om Suzan Der Kerkour: ”…hon var oskuld vid 60 års ålder, och dog efter upprepad misshandel av jihadister från Al-Nusra.”

Man fortsätter:

”Obduktionen avslöjar att Suzan hade varit föremål för upprepade våldtäkter sedan eftermiddagen på måndag (den åttonde juli) tills tidigt på tisdagsmorgonen, bara några timmar innan hon hittades. Som martyr kommer hon att förenas i himlen med tusentals kristna bröder, som dött i barbarismens arena.”

Der Kerkour var lärare i arabiska och trädgårdsmästare men hade pensionerat sig. Hon arbetade dock enligt uppgift ofta frivilligt med att hjälpa studenter.

Hennes kropp hittades skändad strax utanför den kristna by, al-Yaqoubiyeh, där hon bodde.

”Hennes kropp hittades med tecken av att ha blivit utsatt för tortyr. Enligt rättsmedicin hade kvinnan torterats i ungefär nio timmar innan hon stenades till döds av oidentiferade gärningsmän”, uppger Syrian Observatory for Human Rights.

Inga misstänkta är gripna. Men enligt ideella organisationen International Christian Concern riktas misstankarna lokalt mot den muslimska terroristorganisationen Jabhat Al-Nusra (salafistisk), en syrisk gren av Al Qaida.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag