Kristen man misshandlad på asylboende – polisen misstänker hatbrott

  • Fredag 15 aug 2014 2014-08-15
E-post

LINDESBERG På torsdagskvällen misshandlades en man på ett asylboende. Offret uppger själv att han misshandlade för att han är kristen. – Hatbrott ger ett högre straffvärde, säger polisen i Örebro.

Vid 21.30 på torsdagskvällen fick polisen larm om en misshandel på ett asylboende i Stråssa, norr om Lindesberg. En 25-årig man med muslimsk bakgrund hade misshandlat en annan man så svårt att denne fick föras med ambulans till sjukvården med huvudskador.

Offret har uppgett för polisen att han blivit misshandlad för att han är kristen.

-Han hade flytt till en granne. Där pekade han ut den misstänkte gärningsmannen som greps på platsen, säger Dan Sööder, vakthavande befäl hos Örebropolisen, till Tvärsnytt.

Hatbrott försvårande omständighet

Kristina Hahne på Örebropolisen säger till Nyheter idag att utredningen nu är överlämnad till åklagarkammaren. Själv vill hon inte uttala sig om fallet.

-Det utreds visserligen på min avdelning men jag kan tyvärr inte yttra något om det. Det är åklagare Henrik Campner som har hand om det, säger hon.

Kan du bekräfta om det stämmer att offret uppgett att misshandeln skett för att han är kristen?

-Nej det kan jag inte göra.

Om utredningen visar att det rör sig om ett hatbrott är det en försvårande omständighet.

-Hatbrott ger ett högre straffvärde, säger Kristina Hahne.

Nyheter idag har sökt åklagare Henrik Campner för en kommentar men ej lyckats nå honom.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag