Kristersson förtjänade chansen att prövas som statsminister

Chang Frick, grundare av Nyheter Idag.
  • Lördag 13 okt 2018 2018-10-13
E-post 806

BLOGG Det sista Sverige behöver är ytterligare fyra år av rödgrön kaosregering. Kristersson skulle, med passivt eller aktivt stöd av SD, kunna få till en slagkraftig politik för att möta de mörka moln som tornar upp sig. Dagens agerande från C och L är direkt skadligt för Sverige.

Om förra mandatperioden var en tragedi lär denna bli en fars. Det är den egentligen redan efter dagens besked från Centerpartiet och Liberalerna. De vill helt enkelt inte se en högerregering, utan till varje pris måste istället Socialdemokraterna vara med.

Jag gissar att många väljare med rätta känner sig lurade i dag.

En lågkonjunktur med räntehöjningar väntar runt hörnet och än ser vi inte alla konsekvenserna av migrationshaveriet 2015. Kommuner går på knäna och hur de ska klara av ett vikande skatteunderlag, som alltså kan väntas i en lågkonjunktur, det vet ingen. Och den privata skuldsättningen är samtidigt rekordhög.

För att vända ekonomin och i förlängningen samhället på fötter igen är det inte mer bidrag som behövs. Eller flummiga genusprogram och juridiskt tveksamma gymnasieamnestier. Sverige behöver kallhamrad borgerlig politik, skattesänkningar och en idé om större individuellt ansvar.

Ovanpå det behövs en tydlig linje om rätt och fel. Att kriminella inte har svängdörrar in och ut från polisstationen, att myndigheterna möter medborgarnas oro med annat än gulliga armband som en PR-byrå tagit fram.

Svaret är högerpolitik. Den är kanske inte så sexig och absolut inte progressiv. Men den fungerar och den ger resultat. Och det är precis det Sverige just nu behöver. Det gäller inte bara ekonomiska resultat, det gäller så väl skolan, kriminalstatistiken och vårdköerna.

Med dagens besked ser det nästan omöjligt ut. Tyvärr är risken stor att vi kan vänta oss fler överenskommelser mellan C och S likt den vi såg med gymnasieamnestin. Det ser just nu ut att bli ytterligare fyra svåra år.

Det vi såg i dag är ett stort svek mot borgerliga väljare. Sverige förtjänar bättre och Kristersson förtjänar chansen att prövas som statsminister.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag