Kristersson: ”Jag tänker inte samtala eller förhandla eller kompromissa med SD”

Obs! Montage. Foto: Nyheter Idag
Obs! Montage. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 1 Nov 2017 2017-11-01
E-post 1360

SVERIGE Moderatledaren Ulf Kristersson tänker inte samtala med Sverige­demokraterna. Det gör han klart i en intervju med Dagens Nyheter.

Efter att hans företrädare Anna Kinberg Batra, till synes, försiktigt öppnat för samarbete med SD stänger nu Kristersson igen den dörren igen.

– Nej, jag tänker inte samtala eller förhandla eller kompromissa med Sverigedemokraterna, säger han till DN.

Kristersson menar att det är en ”vantolkning” att tolka partiets tidigare inviter till SD som att man varit beredda att samarbeta. Istället poängterar han att det är de övriga partierna i Alliansen som M vill samarbeta med.

Samtidigt säger M-ledaren att hans parti kommer rösta nej till att Stefan Löfven fortsätter som statsminister efter valet nästa år. Men att stoppa Löfven från att sitta kvar kommer troligen kräva stöd från SD.

Flera opinionsinstitut har noterat en markant uppgång för M sedan Kristersson tillträdde som partiledare 1 oktober. Väljarna tycks främst komma från SD som backar kraftigt i opinionen.

Tycker du att M borde förhandla med SD?
2564 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag