Kristersson kallar partiet till krismöte efter Balis kritik mot Bildt

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 21 aug 2019 2019-08-21
E-post 65

Klockan 15.15 kallar den moderata partiledningen till krismöte med anledning av att Hanif Bali (M) haft synpunkter på Carl Bildts utrikespolitik. Syftet med mötet är att diskutera Balis framtid, enligt uppgifter till Aftonbladet. – Så här beter vi oss helt enkelt inte, vare sig mot partivänner eller meningsmotståndare, säger Kristersson till tidningen.

Den omåttligt populära riksdagsledamoten Hanif Bali (M) har än en gång fått partiledningen emot sig. Den här gången eftersom Bali kritiserat partikollegan Carl Bildt och dennes utrikespolitik i samband med att diktaturen Irans utrikesminister är på officiellt besök i Sverige.

”Han är ju non-grata i balkan, var en ihärdig Erdoganist, utryckte stöd för ”moderata rebeller” i Syrien och sen fjäskande för mullorna i Iran. Göran Persson var inte så långt ifrån sanningen”, skrev Bali bland annat i ett replikskifte på Twitter.

Att Bali riktar kritik mot Bildts utrikespolitik ses inte med blida ögon av den moderata partiledningen. M-ledaren Ulf Kristersson har tidigare fördömt Hanif Bali i hårda ordalag när han talat med Aftonbladet.

– Det Hanif Bali i dag och vid flera tillfällen har uttryckt är fullständigt oacceptabelt inom Moderaterna. Så här beter vi oss helt enkelt inte, vare sig mot partivänner eller meningsmotståndare. Jag har instruerat partisekreterare Gunnar Strömmer och riksdagsgruppens gruppledare Tobias Billström att omedelbart kalla in Hanif Bali för ett mycket allvarligt samtal, säger Kristersson.

Men det stannar inte där. Nu meddelar Aftonbladet att partiledningen kallat till ett krismöte med samtliga riksdagsledamöter i partiet. Detta för att diskutera Hanif Balis framtid. Samtidigt har Bali ett mycket stort stöd bland borgerliga gräsrötter.

Vid 15-tiden på onsdagen har Hanif Bali ännu inte kommenterat Kristerssons kritik eller att partiledningen kallar till krismöte.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag