Kristersson (M): Terroristerna ska UT

Ulf Kristersson. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 3 Nov 2020 2020-11-03
E-post 2883

”Utländska medborgare som med våld hotar våra öppna samhällen ska ut ur Sverige och ut ur EU” skriver Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i ett inlägg på Facebook, där han även manar till enighet ”i kampen mot den radikala islamismen”. 

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson ansluter sig till Macrons hårda linje mot islamism och terrorism efter terrordådet i Wien.

Läs även: Försvarsminister Hultqvist (S) naziststämplar Kristersson

I ett inlägg på Facebook skriver Kristersson att ”människor som med våld vill rasera vår liberala demokrati, ska mötas av en lika kompromisslös linje från den fria världens ledare”.

”Deras våld kan aldrig ursäktas, inte med teckningar av profeten Muhammed och inte med att andra människor sagt eller gjort något de anser kränka islam” fortsätter Kristersson, som manar till enighet ”i kampen mot den radikala islamismen”.

Kristersson menar också att ”Utländska medborgare som med våld hotar våra öppna samhällen ska ut ur Sverige och ut ur EU”.

Den fasansfulla terrorattacken i Wien är ytterligare ett frontalangrepp mot hela Europa och mot hela den fria världen….

Publicerat av Ulf Kristersson Tisdag 3 november 2020

Läs även: Trista beskedet för Löfven: Väljarnas förtroende rasar

Sveriges statsminister Stefan Löfven har fördömt terroristattackerna i Wien och Frankrike i inlägg för en internationell publik på Twitter, där han inte nämnde terroristernas islamistiska motiv.

I ett Facebookinlägg som publicerades på lördagen med anledning av terrorattackerna i Frankrike skrev Löfven emellertid att ”gärningsmännen är av allt att döma motiverade av våldsbejakande islamistisk extremism.”

En lärare i Paris mördas bestialiskt efter att ha utbildat sina elever om yttrandefrihet. I Nice dödas tre personer…

Publicerat av Stefan Löfven Fredag 30 oktober 2020

Läs även: Åkesson vill stänga ner moskéer som stödjer islamistisk terror: ”Inte tid för sorg och förlåtelse”

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag