Försvarsminister Hultqvist (S) naziststämplar Kristersson

Peter Hultqvist och Ulf Kristersson Foto: Rastislav Polak Public Domain/Nyheter Idag
  • Måndag 22 jun 2020 2020-06-22
E-post

SVERIGE Det är inte acceptabelt att Ebba Busch (KD) kritiserar regeringen för att den med berått mod ska ha låtit människor dött på äldreboenden. Det skriver försvarsminister Peter Hultqvist (S) i en krönika i Dala-Demokraten där han också naziststämplar Moderaterna efter Ulf Kristerssons budgetöppning mot SD. ”Det blåbruna blocket träder fram i ljuset”, skriver Hultqvist.

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) går i en krönika i Dala-Demokraten till rasande angrepp på Ebba Busch (KD) och Ulf Kristersson (M).

Hultqvist är mycket kritisk mot att Ebba Busch anklagat regeringen för att ha låtit gamla dö under coronapandemin. Enligt Hultqvist känns det som att han och de andra i regeringen utpekas ”som någon sorts primitiv mördarregim”. Oacceptabelt, tycker Hultqvist.

Läs även: Efter tragiska mordet på mamman i Malmö – Löfven säger ”oacceptabelt” igen

”I sin cyniska beräkning att få medial uppmärksamhet levererade kd-ledaren Ebba Bush (stavning, reds anm) lögnen om att regeringen med ”berått mod” låtit gamla människor dö på äldreboenden. Påstående innebär i praktiken att regeringen kallt och utan omsvep som någon sorts primitiv mördarregim tillåter mord på svenska medborgare. Och med denna förgrovade och helt oacceptabla debatteknik tycks hon komma undan”, skriver Hultqvist.

Ulf Kristersson naziststämplas av Peter Hultqvist för att ha öppnat för budgetsamarbete med Sverigedemokraterna.

”Det blåbruna blocket träder fram i ljuset”, varnar Hultqvist som menar att Kristersson gjort en ”helig utfästelse” till Förintelseöverleverskan Hédi Fried om att inte samarbeta med SD.

Färgen brun associeras inom politik med nazism. Ursprunget var de brunskjortor som det tyska nazistiska partiets SA-förband utrustades med i Hitlertyskland.

”Den person som marknadsfört sig som den mest eftertänksamme och analytiskt ”vuxne i rummet” öppnar dörren till finrummet för politisk makt för vår tids arvtagare till 1930-och 1940-talets fascism. Kristersson kommer med detta handlingssätt att bli snärjd av högerextremisters politiska dagsform. Historien har många exempel på hur den s k civiliserade högern helt gått vilse när den försökt tämja högerextremister”, skriver Hultqvist.

Även SD:s partiledare Jimmie Åkesson får hård kritik av Hultqvist, för att han skrivit att statsepidemiolog Anders Tegnell bör avgå. Åkesson är idag den ”moderniserade fascismens främste företrädare”, tycker Peter Hultqvist.

Läs även: Zackrisson: Varför Moderaterna alltid förlorar debatten med vänstern – och hur de ska göra för att vinna

Stöd Nyheter Idag

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter värde på det vi gör, bli prenumerant. Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag