Kristersson och Åkesson i möte: ”Bådar gott inför framtida samarbeten”

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 4 Dec 2019 2019-12-04
E-post 644

STOCKHOLM På onsdagen har Jimmie Åkesson (SD) och Ulf Kristersson (M) haft ett möte i riksdagen. Det är det första ”direkta” mötet mellan partiledarna, skriver Åkesson på Facebook.

Jimmie Åkesson och SD:s nyblivne gruppledare i riksdagen, Henrik Vinge, träffade sina moderata motsvarigheter Ulf Kristersson och Tobias Billström på onsdagen i Kristerssons arbetsrum. Det uppger Åkesson på Facebook.

”På mötet diskuterades bland annat hur vi ska komma tillrätta med den allvarliga kriminaliteten i vårt land som regeringen helt har misslyckats med. Men också hur den framtida invandringspolitiken och energipolitiken bör utformas”, skriver han och fortsätter:

”Även om Sverigedemokraterna och Moderaterna är två olika partier, finns det också många beröringspunkter i en rad olika sakfrågor. Mötet var givande, konstruktivt och bådar gott inför framtida samarbeten i ett nytt politiskt landskap.”

Sonesson (M) ser fram emot mer samlad opposition

Ulf Kristersson bekräftar mötet på sin Facebooksida och säger att man diskuterade frågor där partierna har ”snarlika uppfattningar”, som att minska invandringen.

”Det blev ett konstruktivt samtal. Moderaterna och Sverigedemokraterna är olika partier, med olika ideologier, och tycker olika i åtskilliga frågor. Men vi behandlar varandra med respekt, och i flera viktiga sakfrågor tycker vi ungefär lika. I dessa frågor vill jag naturligtvis att vi ska kunna samarbeta i riksdagen”, skriver Kristersson.

En av de som har reagerat positivt på nyheten är Staffanstorps starke man Christian Sonesson (M). Han har tidigare fått kritik av sin partiledare för valet att samarbeta med SD lokalt. Samtidigt har han förespråkat samtal mellan KD, M och SD på riksnivå.

”Det är bra att de börjar träffas. Förhoppningsvis leder det till en mer samlad och formerad opposition mot de rödgröna”, skriver han i ett sms till Nyheter Idag.

Läs även: Efter Busch Thor – Kristersson öppnar för att åka till Staffanstorp

Bli prenumerant

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag