Kristersson om Löfvens brunsmetning: ”Svensk socialdemokrati skämmer ut sig”

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 1 maj 2019 2019-05-01
E-post 1247

”Stefan Löfven tar debatten till nya bottennivåer” förklarar moderatledaren Ulf Kristersson skriftligt till TT. Detta efter att statsminister Stefan Löfven mer eller mindre rakt ut beskriver Moderaterna och Kristdemokraterna som högerextrema partier i sitt första maj-tal.

I sitt första maj-tal kom statsminister Stefan Löfven med en rak uppmaning till medlemmar i Moderaterna och Kristdemokraterna. Och det var inte vilken uppmaning som helst.

– Bidra inte till att ge dem mera makt! Högerextremismen behöver motståndare – inte kopior!

Uttalandet har mött hård kritik i sociala medier, något som Nyheter Idag tidigare berättat. Nu bemöter Moderaternas partiledare Ulf Kristersson de bevingade orden från Löfven i en skriftlig kommentar till TT.

”Svensk socialdemokrati skämmer ut sig. Att en statsminister i en västerländsk demokrati utmålar två demokratiska oppositionspartier, Moderaterna och Kristdemokraterna, som högerextrema är unikt. Stefan Löfven tar debatten till nya bottennivåer”, skriver han.

På Twitter skriver både Moderaternas presschef Cherin Khalil och partiets planeringschef Fredrik Johansson att statsministern borde be om ursäkt.

Utspelet från Stefan Löfven bör tolkas i en bredare kontext inför EU-valet. Socialdemokraterna beskriver EU-valet som ett viktigt val för att stoppa vad de kallar en växande högerextremism i Europa.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag