Kristersson sågar Strandhäll: ”Har missuppfattat allt som är viktigt här i Sverige”

Bild: Nyheter Idag/Magnus Liljegren/Regeringskansliet
  • Onsdag 22 nov 2023 2023-11-22
E-post 0

Tidigare statsrådet Annika Strandhäll ”har missuppfattat allt som är viktigt här i Sverige”. Det säger statsminister Ulf Kristersson i en kommentar till att Strandhäll skrev att det var ”bra” att Kristersson buades ut när han sade att Sverige och EU fördömt Hamas.

På tisdag kväll buades statsminister Ulf Kristersson ut av Palestina-anhängare på Pustervik i Göteborg när han sade att Sverige och EU har fördömt Hamas. Pro-palestinierna störde också Kristersson genom att skandera ”leve Palestina” och ”krossa sionismen”, och minst en person fördes bort av polis.

I ett inlägg på Facebook på tisdag kväll skriver Kristersson att mötet förstördes ”av en gormande och gapande grupp människor, som vägrade respektera alla de andra som hade kommit dit för att ställa sina frågor.”

De gormande och gapande personerna fick emellertid stöd av före detta statsrådet Annika Strandhäll (S), som i inlägg på plattformen X bland annat skrev att det är ”bra att folk reagerar mot lögnerna och hyckleriet”, och att det är en del av den svenska demokratin att bua och skandera på möten.

På onsdagen intervjuas Ulf Kristersson av TV4 Nyheterna, och kommenterar då Strandhälls utspel.

TV4: Annika Strandhäll har ju skrivit på Twitter att hon tyckte det var bra att folk delgav dig sitt missnöje.

– Ja, människor får gärna delge sitt missnöje, men om man tycker det är bra att människor buar när jag påpekar att terrorattacken från Hamas fördöms av Sverige och EU, då tycker jag man har missuppfattat allt som är viktigt här i Sverige.

Läs även: Strandhäll: ”Bra att folk reagerar” när Kristersson fördömer Hamas och buas ut

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag