Kristerssons sågning av Löfven: ”Förminskar avsiktligt kampen mot antisemitism”

Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 21 dec 2019 2019-12-21
E-post 760

STOCKHOLM Statsminister Stefan Löfven (S) har under hösten naziststämplat Moderaterna och har kallat det ”bottenlöst omoraliskt” att Ulf Kristersson har gett Förintelseöverlevaren Hédi Fried ett påstått löfte om att aldrig samarbeta med SD. Nu slår Kristersson tillbaka i ett Facebookinlägg.

Läs mer: Löfven naziststämplar Moderaterna och Sverigedemokraterna

Under hösten har Stefan Löfven gått till upprepade attacker mot Moderaterna och Ulf Kristersson.

Efter att Ulf Kristersson träffade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson stämplade Löfven de två partierna som nazistiska.

”Jag noterar att samarbetet mellan de brunblåa har fördjupats. Den politik som kommer fram ur sånt samarbete kan aldrig vara bra för svenska arbetare eller välfärden”, skrev Löfven i en kommentar till Aftonbladets Anette Holmqvist.

Färgen brun associeras inom politik med nazism. Ursprunget var de brunskjortor som det tyska nazistiska partiets SA-förband utrustades med i Hitlertyskland.

Löfven var också hård i omdömet efter att Förintelseöverlevaren Hédi Fried enligt Dagens Nyheter sagt att Kristersson gett henne ett löfte om att aldrig samarbeta med SD.

Att se förintelseöverlevande i ögonen och lova något sådant och sedan fullständigt strunta i sitt löfte är så bottenlöst omoraliskt att jag saknar ord. Historiens dom kommer bli hård”, skrev Löfven i ett Facebookinlägg.

I sitt Facebookinlägg menar nu Ulf Kristersson att Löfven och hans åsiktsfränder ägnar sig åt smutskastning.

”Att oppositionens folkvalda politiker talar med varandra, och gör gemensam sak när vi tycker lika, är naturligtvis ett stort hot mot Socialdemokraterna som till varje pris vill regera landet. Därför försöker våra politiska meningsmotståndare med Stefan Löfven i spetsen smutskasta mig och Moderaterna. De förminskar avsiktligt kampen mot antisemitism för att vinna kortsiktiga poänger i det politiska spelet”, skriver Kristersson.

Läs även: Storbedragaren till sina fans: ”Jag är den rikaste romska mannen av alla”

Ulf Kristersson berättar i inlägget om mötena han haft med Jonas Sjöstedt, Nyamko Sabuni och Jimmie Åkesson.

”Jimmie Åkesson och jag pratade om både energi och gängkriminalitet. Detta eftersom kärnkraftsfrågan är aktuell i näringsutskottet, och vi nu i justitieutskottet försöker driva igenom skärpta straff för bland annat gängrelaterade mord – lagskärpningar som regeringen inte kan eller vill genomföra”, skriver Kristersson och fortsätter:

”Så ser jag på politik: Jag tar mina värderingar med mig in i samtal med människor som ibland tycker som jag, ibland inte. Kan man förenas i gemensam ståndpunkt i sakfrågor så har man också en skyldighet att försöka få något gjort. Jag är övertygad om att en stor majoritet av alla svenskar förväntar sig att vi politiker ska göra allt vi kan för att lösa problem, inte bara prata om dem.”

Läs hela inlägget här:

Läs även: Fichtelius i brandtal för invandring: ”Det är ett krav från guden Zeus”

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag