Kritik mot Gröna Lund: Ungdomsgäng fick härja fritt

Bild: Larske/CC BY-SA 4.0
  • Torsdag 25 maj 2023 2023-05-25
E-post 0

Nöjesparken Gröna Lund i Stockholm får kritik efter att en besökare beskrivit hur ett ungdomsgäng kunnat härja fritt utan att personalen ingrep. Samtidigt har Gröna Lund inte dragit in ett enda årskort i år, medan Liseberg i Göteborg dragit in rekordmånga.

Samtidigt som nöjesparken Gröna Lund i Stockholm inte dragit in ett enda årskort har Liseberg  i Göteborg dragit in rekordmånga årskort, 50 stycken sedan öppningen den 22 april. Enligt Lisebergs kommunikationschef Mårten Westlund kan skillnaden bero på att Göteborgare är ”brötigare” än Stockholmare.

– Göteborgare generellt är kanske lite brötigare, säger han till P4 Göteborg.

Twitteranvändaren Jonathan Kärre, som även är skribent på Bulletin, menar emellertid att skillnaden kan bero på att Gröna Lund väljer att inte agera mot stökiga gäng.

I en uppmärksammad tråd på Twitter om ett besök på Gröna Lund berättar Kärre om hur ett ungdomsgäng betett sig illa, bland annat genom att tränga sig i kön och ofreda småflickor.

Trots att Kärre uppmärksammade Gröna Lunds personal på situationen fick gänget hållas och blev aggressiva mot Kärre, som var där med sin familj och inte fick något stöd från personalen.

Kärres tråd fick stor uppmärksamhet, och det första inlägget i tråden har i skrivande stund 1,7 miljoner visningar.

– De här killarna borde ha tagits ur kön första gången jag sa till personalen. Men i stället tilläts de stå kvar och förstöra för andra, säger Kärre till Aftonbladet.

– Det här var en otrygg upplevelse för min familj. Men Gröna Lund har inte tagit det på allvar över huvud taget, menar han.

Gröna Lunds informationschef Annika Troselius säger till Expressen att nöjesparken ännu inte spärrat några säsongskort eftersom det ännu inte har behövts.

– Det har inte skett hittills i år och vi har inte sett någon ökning i ordningsstörningar men jag blir ledsen av pappans berättelse för så ska det inte vara, säger hon.

Läs även: Heilande ungdomar problem på Liseberg

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag