Kritikstormen: ”Fi rashetsar i samklang med kriminella element i Rinkeby”

Bilden är ett montage av pamfletter från Fi.
  • Söndag 20 nov 2016 2016-11-20
E-post 658

STOCKHOLM Rashets i samklang med kriminella element. Så beskriver moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali ett möte, arrangerat av Feministiskt initiativ, som just nu äger rum i Rinkeby. Och Bali är inte ensam om sin kritik mot feministerna.

Idag, söndagen den 20 november, äger ett möte rum i Rinkeby arrangerat av Feministiskt initativ. ”KOM SNACKA ANTIRASISM OCH FEMINISM I RINKEBY”, uppmanar mötets konferencier Juliet Atto på Twitter. Atto har tidigare uppmärksammats i en helt okritisk artikel i Expressen om hennes initiativ att starta en ras-separatistisk plattform för svarta HBTQ-människor.

Pamfletten: Inte mer poliser till förorten

I samband med Attos uppmaning på Twitter att besöka mötet i Rinkeby publicerar hon även två pamfletter från Feministiskt Initiativ. På en av pamfletterna görs det skillnad på människors hudfärg, med en retorik som inte är helt olik den ras-separatistiska argumentationen som Atto tidigare gett uttryck för.

”När ska svensk politik sluta anpassas efter den vita medelklassen”, lyder budskapet på en av pamfletterna med Fi som avsändare. På den andra pamfletten påstås att ”orten behöver mer resurser inte mer poliser”.

Rinkeby, den förort där mötet äger rum, är känt som ett av Sveriges mest utsatta områden. Enligt polisen bor hundratals livsstilskriminella människor i området runt Järvafältet, ett område där Rinkeby ingår.

Kritiken: ”Rashetsar i samklang med kriminella element”

Det politiska mötet väcker stor kritik i sociala medier, inte minst på Twitter. Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali uppmärksammar budskapet från Atto och kommenterar det i skarpa ordalag.

”På vilket sätt är politiken missanpassad för den ”icke-vita” medelklassen? FI rashetsar i samklang med kriminella element i Rinkeby”, skriver han i en tweet.

Bali är även kritisk till att Feminist initiativ är ett av partierna som samarbetar med Socialdemokraterna i Stockholms stad.

Även Saga Bowallius,  vice distriktsordförande för Liberala ungdomsförbundet Storstockholm, är kritisk mot mötet i Rinkeby.

Och Christian Carlsson, förbundsordförande i Kristdemokraternas ungdomsförbund, reagerar starkt på pamfletterna från Feministiskt initiativ.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag