Kronofogden auktionerar ut Batmobil

Bilden föreställer en annan men liknande Batmobil. Foto: Flickr/zombieite
  • Torsdag 21 jun 2018 2018-06-21
E-post

FALUN För den som alltid drömt om att ha en egen Batmobil finns det nu en chans – om man kan buda över konkurrenterna. Nu auktionerar nämligen Kronofogden ut en replika av superhjältebilen.

Startpriset för Batmobilen ligger på 75 000 kronor och budgivningen är igång på Kronofogdens sajt. Marknadsvärdet beräknas till 150 000 kronor men slutpriset kan bli båda högre och lägre.

Batmobilen beskrivs som ett hobbyfordon med okänd årsmodell och mätarställning. Kronofogden har inte testat bilen och vet inte om den fungerar, men man tror att den drivs av bensin och har automatlåda.

Enligt obekräftade uppgifter som har hämtats från internet är fordonet sex meter långt och väger 1 750 kg. Något som kan höja värdet i potentiella budgivares ögon är att chassit är gjort av skottsäker kolfiber.

Vem den förre ägaren är eller varför denne tvingades lämna ifrån sig bilen framgår inte av Kronofogdens beskrivning. För den som är intresserad sker en visning av objektet på onsdag den 27 juni i Falun.

Läs även: Kronofogden mäter ut Mona Sahlins statsrådspension – skuld på över 600 000 kronor

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag