Kulturredaktör på GP anklagas för vuxenmobbing mot Alice Teodorescu

Domellöf Wik anklagas för vuxenmobbing mot Teodorescu. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 22 jun 2017 2017-06-22
E-post 594

GÖTEBORG ”Jag vill förtydliga att inga av dessa tjänster är ’under Alice'”, twittrar redaktören på Göteborgspostens Kultursidor, Maria Domellöf-Wik, med anledning av att tidningen söker nya medarbetare. Nu anklagas Domellöf-Wik för vuxenmobbing mot ledarskribenten Alice Teodorescu på samma tidning.

Tidningen Göteborgsposten söker nya medarbetare och det uppmärksammade Maria Domellöf Wik på Twitter. Men efter att handbollsspelaren Gustav Rydergård twittrat med udden riktad mot Göteborgspostens ledarskribent Alice Teodorescu valde Domellöf Wik att markera avstånd från sin egen kollega på GP.

”Kom och jobba under Alice. Sök nu Ann, Rebecka och Katarina. Ta chansen!”, twittrade Rydergård.

På den tweeten svarar Maria Domellöf Wik med ett ”förtydligande”.

”Jag vill förtydliga att inga av dessa tjänster är ’under Alice'”. Det är redaktionella tjänster på behörigt avstånd från ledarredaktionen”, stod att läsa i Domellöf Wiks tweet.

På torsdagseftermiddagen förefaller Domellöf Wiks tweet om Alice vara raderad. Däremot finns en annan tweet kvar där hon uppmanar till att söka lediga journalistjobb på Göteborgsposten. I flera svar på den tweeten möter Domellöf Wik hård kritik och anklagas för att ägna sig åt vuxenmobbing.

Nyheter Idag har sökt Maria Domellöf Wik för en kommentar, utan resultat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag