Kristna hoppar av hotellkedja: ”Pride är en klart destruktiv företeelse i samhället”

Petter Anker Stordalen äger Nordic Choice Hotels. Foto: Flickr
  • Lördag 28 jul 2018 2018-07-28
E-post 325

JÖNKÖPING Flera företag stödjer och sponsrar Pridefestivalen. Men initiativet uppskattas inte av alla. I ett brev till den norske miljardären Petter Stordalens Nordic Choice Hotels motiverar ett kristet par varför de nu väljer att säga upp sitt medlemsskap: ”Det djupt problematiska innehållet i Pride är omöjligt för oss att ställa oss bakom.”

Det kristna paret Per och Therése Ewert från Forserum utanför Jönköping har på regelbunden basis bott på Nordic Choice Hotels. Men efter företagets senaste nyhetsbrev väljer de nu att avbryta sitt medlemsskap i hotellkedjan.

I utskicket framgår det att Nordic Choice Hotels sponsrar Pride.

”Det djupt problematiska innehållet i Pride är omöjligt för oss att ställa oss bakom”, skriver de i ett brev till koncernledningen som Världen Idag har tagit del av.

”Verkligheten är att Pride är en klart destruktiv företeelse i samhället, inte en positiv kraft. Speciellt för er som hotellkedja blir det extremt problematiskt att gå in som sponsorer till ett evenemang som tydligt bejakar prostitution.”

Paret står bakom Claphaminstitutets rapport ”Det färgglada mörkret”, som har granskat innehållet på Pridefestivalen. Rapporten gör gällande att prostitution och droger bejakas under festivalens seminarer, skriver Världen Idag.

”Pride är ett fantastiskt tillfälle”

I en kommentar till tidningen skriver Nordic Choice Hotels pressavdelning:

”För oss är det självklart att stå upp för alla människors lika rätt och värde. Pride är ett fantastiskt tillfälle att göra det på och våra gäster och samarbetspartners uppskattar vårt engagemang kring detta. Utöver detta har vi inga kommentarer.”

Therése Ewert förklarar hur hon och hennes man tänker.

– Vi känner att det är viktigt att man som konsument använder sin rätt och visar vad man inte vill stödja, säger hon och tillägger:

– Om man väljer att stå som huvudsponsor blir man också medansvarig för utbudet. Som hotellkedja blir det problematiskt med festivalens bejakande av prostitution.

Världen Idag: Hur kan man som privatperson göra om man inte vill stödja Pride?

– Lyfta fram sanningen. Man behöver inte göra någon grävande journalistik för att göra det. Det räcker att gå in på Pridefestivalens hemsida. Gå ut ur bubblan av rädsla och prata om det. Berätta vad Pride står för, poängtera vad i detta som inte är bra för människor och samhälle och säg vad som verkligen leder till god folkhälsa.

Therése Ewert berättar att hon och hennes man fått ett mejl som styrker deras utträde ur hotellkedjan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag