”Kurdiska räven” sågas av svärmor: ”Har barn som lever gömda på grund av den här idioten”

Till höger "den kurdiska räven" Rawa Maijid. Bild: Nyheter Idag/Polisen
  • Måndag 11 sep 2023 2023-09-11
E-post 0

Polisen misstänker att helgens skottlossning i Uppsala riktades mot 51-åriga Anne Edwards, vars dotter är tillsammans med gängledaren Rawa Majid. Det tror även Edwards, som har sporadisk kontakt med dottern och ingen alls med Majid, som hon kallar för ”den här idioten” i en intervju med Expressen.

Natten till söndagen besköts en adress i stadsdelen Stenhagen i Uppsala. Men polisen tror att gärningspersonerna sköt mot fel adress, och att den egentliga måltavlan var Anne Edwars, 51, svärmor till ”den kurdiska räven” Rawa Majid. Det tror även Edwards själv.

– Det är väldigt tydligt att det är en felskjutning. Det var egentligen riktat mot mig, säger hon till Expressen.

Helgens skottlossning föregicks av att en kvinna i 60-årsåldern sköts ihjäl i sitt hem i Uppsala på torsdagen. Den mördade kvinnan är mor till en tidigare högt uppsatt person i Majids kriminella nätverk, men enligt uppgifter till Expressen ska kvinnans son ha hamnat i konflikt med Majid.

Både Majid och den mördade kvinnans son tros befinna sig i Turkiet, där Majid har medborgarskap. Turkiet vägrar lämna ut Majid till Sverige, som efterlyser honom för grovt narkotikabrott.

Från Turkiet misstänks Majid styra omfattande smuggling av narkotika till Sverige, men även blodiga gängkonflikter mot det så kallade Dalennätverket samt MC-gänget Bandidos, konflikter där anhöriga till gängkriminella tidigare mördats och minderåriga använts som mördare.

Två tonårspojkar har gripits av polisen som misstänkta för torsdagens mord på kvinnan i Uppsala, och enligt uppgift till SVT ska pojkarna ha varit skuldsatta innan mordet.

Anne Edwards säger till Expressen att hennes dotter träffade gängledaren Rawa Majid i tonåren. Idag bor dottern tillsammans med Majid, och enligt Edwards hade hon och dottern senast kontakt för omkring tre månader sedan, och innan dess hade det förflutit flera år sedan de senast hade kontakt.

– Rawa har jag inte haft kontakt med sen han var 19. För sen satt han i fängelse i 15 år, säger Edwards, som sedan totalsågar sin svärson, vars kriminalitet påverkar många människor.

– Jag har barn som lever gömda på olika ställen på grund av den här idioten, säger hon till Expressen.

Läs även: Sköt mot fel lägenhet – måltavla var ”kurdiska rävens” svärmor

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag