Kvinna anhållen efter att advokat sköts med flera skott på Kungsholmen

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 6 sep 2019 2019-09-06
E-post 195

En kvinna har anhållits av åklagare efter att en advokat sköts på fredagen vid sin bostad på Kungsholmen i centrala Stockholm. Enligt medieuppgifter har advokaten träffats av flera skott i huvud, bröst och buken.

Vid 09-tiden på fredagen larmas polis till en adress på Kungsholmen i centrala Stockholm med anledning av skottlossning. Där påträffas en advokat, skjuten med flera skott i bland annat huvudet, buken och bröstet, enligt uppgifter till Aftonbladet.

När polis anländer ska advokaten varit vaken och talbar. Då ska han berättat om i vart fall två teorier om skjutningen innan han fördes iväg med ambulans till sjukhus.

Polisen berättar på sin hemsida att de hanterar det som en isolerad händelse ”utan känd koppling till nyligen inträffade våldsbrott”. I en senare uppdatering berättar polisen att flera personer hämtats in till förhör.

Aftonbladet har talat med ett vittne som sett en manlig skytt i åldern mellan 35 och 40 år klädd i en grå tröja. Skyttens tröja var blodig och delvis uppdragen över ansiktet när skytten lämnade platsen, enligt den vittnesuppgiften.

Klockan 16 meddelar polisen i en ytterligare uppdatering att en person är anhållen av åklagare. Enligt uppgifter till Expressen är den anhållne en kvinna som själv tidigare varit en högt uppsatt jurist. Hon har tidigare dömts för brott och meddelats kontaktförbud mot advokaten.

Uppgifter till Expressen säger även att hon är anhållen för anstiftan till mordförsök. Tidningen skriver även att tillståndet för advokaten är allvarligt men stabilt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag