Kvinna attackerad av okänd man i skogsparti

Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 28 jun 2019 2019-06-28
E-post 167

UPPSALA Under natten till fredagen blev en kvinna överfallen i ett skogsparti i Uppsala när hon var ute och gick. Kvinnan svimmade av och när hon vaknade hade någon kollat igenom hennes väska.

Polisen fick larmet vid klockan 01.23. Kvinnan i 30-årsåldern hade då på egen hand tagit sig till sjukhus där hon fick hjälp att larma polisen.

Hon uppger att hon blev överfallen helt oprovocerat när hon var ute och gick, och det fick henne att svimma av.

– Hon blev överrumplad, nerslagen troligtvis bakifrån och minns ingenting, säger Johan Sohlberg, RLC-befäl vid polisen i region Mitt, till Aftonbladet.

När hon vaknade igen hade någon kollat igenom hennes väska och plockat ut alla grejer, men då hon inte hade något av värde med sig blev inget stulet.

Polisen utreder händelsen som en misshandel och efterlyser tips från allmänheten. Händelsen ska ha utspelat sig i ett skogsparti i området Löten i Uppsala i närheten av Von Bahrska häcken cirka klockan 00.30-00.45.

Polisen kan nås på telefonnumret 114 14.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag