Kvinna avled efter knivdåd – minderårig misstänks för mord

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 23 maj 2020 2020-05-23
E-post 1102

KUNGÄLV En kvinna i 55-årsåldern har avlidit efter att hon blev svårt knivskuren vid ett rånförsök den 10 maj. En minderårig pojke misstänks för mordet. Enligt uppgifter till Göteborgs-Tidningen är pojken 13 år gammal och tvångsomhändertagen sedan tidigare enligt LVU.

Den kvinna i 55-årsåldern som blev svårt knivskuren i Kungälv den 10 maj har avlidit som en följd av sina skador, rapporterar Göteborgs-posten.

– Det är hemskt tragiskt. Jag kan bekräfta att hon avlidit och att anhöriga är underrättade, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson, till Göteborgs-Posten.

Läs även: Barn misstänks för mordförsök efter knivattack i Kungälv

En minderårig pojke är misstänkt för brottet och har omhändertagits av socialtjänst.

Enligt uppgift till Göteborgs-Tidningen är den misstänkte 13 år gammal, bor på en annan ort och är tvångsomhändertagen enligt LVU, lag med särskilda bestämmelser om vård av unga.

Pojkens boende ligger i en annan ort, men han hade vid natten för knivdådet permission, och hade sökt sig till Kungälv av okänd anledning.

Åklagaren Thomas Willén vill inte kommentera GT:s uppgifter om pojken på grund av förundersökningssekretessen.

– Jag vill inte kommentera detta eftersom vi gör en utredning om en väldigt ung person. Det pågår en utredning om vad som hänt och vi får återkomma, säger Willén till GT.

Läs även: Pojke knivskuren i magen – minderårig gripen

Strax innan klockan tre på natten till den 10 maj utsattes den nu avlidna kvinnan för ett våldsamt rånförsök på en gångbro över E6 nära Thorildskolan.

Kvinnan kunde själv larma polis efter rånförsöket, och uppgav att hon blivit slagen och knivskuren av en person som försökt ta hennes mobiltelefon.

På måndagen den 18 maj greps en minderårig pojke som misstänkt för brottet.

Läs även: Hantverkare hotas av ungdomsgäng i utsatt område – ”inte straffmyndiga”

Bli PLUS-medlem

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag