Kvinna bröt nacke vid fall och avled – Fick inte hjälp på äldreboendet

  • Tisdag 8 maj 2018 2018-05-08
E-post 260

BJUV En äldre kvinna föll två gånger på en vecka och fick inte den medicinska hjälp hon behövde på äldreboendet eftersom hennes nackskada inte undersöktes ordentligt. Till slut fick hon hjälp på akuten men avled dagen efter hennes skada upptäckes.

I Bjuvs kommun avled en kvinna efter att personalen på äldreboendet missat att kvinnan brutit nacken. Bjuvs kommun har nu anmält sig själva till inspektionen för vård och omsorg, IVO, uppger Expressen.

Den äldre kvinnan ramlade när hon skulle gå på toaletten på äldreboendet och ådrog sig allvarliga nackskador i samband med fallet.

Efter händelsen kontaktades kvinnan av en ansvarig sjuksköterska men undersökningen inget hände efter detta. Kvinnan ska inte ha efterfrågats om personnummer eller övrig personinformation.

På grund av detta dokumenterades aldrig händelsen och det hela föll mellan stolarna. Morgonen efter undersökningen ramlade kvinnan igen och slog i huvudet men trots att kvinnan skadades allvarligt igen dröjde det till klockan 18 på kvällen innan en läkare undersökte henne.

Under läkarundersökningen missade läkaren nackfrakturen som kvinnan fått och trots att hon behövde sjukhusvård fick hon stanna på äldreboendet. Dagen efter var kvinnans tillstånd så allvarligt att hon skickades akut till Helsingborgs lasarett.

Det dröjde dock flera timmar innan kvinnan fick hjälp och kvinnan avled dagen därpå. Troligtvis avled kvinnan av kärlpåverkan i samband med nackskadan, enligt anmälan till IVO.

Prova PLUS för 349 kronor i ett halvår. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag