Kvinna döms för 14 år gammalt sexövergrepp

Bild: Kollage
  • Onsdag 7 okt 2015 2015-10-07
E-post 101

ENKÖPING En kvinna har dömts vid Enköpings tingsrätt för att upprepade gånger ha förgripit sig på en 13 år gammal pojke för 14 år sedan. Kvinnan åtalades efter att den numera vuxna pojken nyligen polisanmälde händelsen.

En sörmländsk kvinna i dryga 30-årsåldern fälls för ett 14 år gammalt sexövergrepp, enligt en dom vid Nyköpings tingsrätt, meddelar Sveriges Radio P4 Sörmland.

Kvinnan döms för att ha haft sex med en 13-årig pojke vid flera tillfällen under år 2001. Kvinnan var då själv 18 år gammal. Resultatet blev att kvinnan blev gravid och födde ett barn.

Brottet polisanmäldes först i december förra året av den nu vuxne mannen, och tingsrätten beslutade i dag att fälla kvinnan för sexuellt utnyttjande av minderårig.

Bland annat stödjer sig tingsrätten på ett faderskapstest som visar att mannen är pappa till barnet, och att de båda medger den sexuella kontakten.

Kvinnan döms till villkorlig dom.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag