Kvinna följde med två afghaner till HVB-hem – blev våldtagen

Foto: Flickr
  • Onsdag 25 apr 2018 2018-04-25
E-post 1548

KRONOBERG En kvinna i 40-års åldern blev brutalt våldtagen av en 18-årig afghan samtidigt som en annan jämngammal afghan onanerade bredvid. Kvinnan hade följt med afghanerna till ett HVB-hem – nu blir bara den ene afghanen utvisad.

Under december 2017 blev en kvinna i 40-års åldern brutalt våldtagen av en 18-årig afghan samtidigt som en annan afghan onanerade bredvid och tog på kvinnans bröst. Den 26 december 2017 mötte kvinnan de två afghanska männen utanför en bar.

När hon pratade med de två 18-åriga männen fick hon snabbt reda på att de kom från Afghanistan och blev genast intresserade av  att lära känna dem. Enligt domen som Nyheter Idag har tagit del av framgår det att kvinnan var intresserad av att prata med männen eftersom hon var med i en Facebookgrupp som är emot utvisningar.

Efter att kvinnan och männen druckit och rökt cigaretter tillsammans begav de sig hem till en av de afghanska männen för att fortsätta dricka. De kom fram till det HVB-hem som mannen bodde på men väl inne på mannens rum vände situationen.

Den ena afghanska mannen började ta på kvinnans kropp efter att hon hade lagt sig på en madrass på grund av en skada. Kvinnan försökte säga att hon inte ville och putta bort mannen men det gick inte.

Mannen la sig över kvinnans kropp, drog av hennes byxor och höll tag i en av hennes armar. Den ena mannen frågade den andra om han inte också vill våldta henne. Den andra afghanen tog istället på kvinnans bröst samtidigt som han började onanera.

När kvinnan började skrika våldtog den ena afghanen henne analt istället, något som orsakade kvinnan stor smärta.

Till slut lyckades kvinnan ta sig därifrån och bege sig till ett sjukhus och ringa polisen.

Den ena afghanen som våldtog kvinnan dömdes till ett år och tre månaders fängelse samt tio års utvisning av Växjö tingsrätt. Han ska även betala 134 990 kronor i skadestånd till kvinnan. Den andra afghanen döms för sexuellt ofredande till villkorlig dom, han ska betala 23 990 kronor i skadestånd till kvinnan.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden för att ladda ner och läsa hela domen!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag