Kvinna hittad död i Jämtland – man anhållen för mord

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 8 Nov 2017 2017-11-08
E-post 1

SVERIGE Polisen utreder ett misstänkt mord sedan en person hittats död någonstans i Jämtland. Det skriver polisen på sin hemsida.

Östersundsposten skriver att det är en kvinna som hittats död och att en man anhållits. Kvinnans kropp uppges ha påträffats under tisdagen.

Såväl den döda kvinnan som den anhållne mannen var respektive är i 30-årsåldern. Mannen är skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

Enligt polisen har en förundersökning inletts eftersom omständigheterna kring dödsfallet oklara. Utredningen leds av vice chefsåklagare Eva-Lena Rimér som är förtegen om målet. Hon vill inte berätta var eller ens i vilken del av Jämtland som det misstänkta mordet ska ha ägt rum.

– Det har att göra med de förhör som ska göras, det kan handla om grannar och liknande. Vi vill ha förhör med dessa innan pressen har det, säger hon till ÖP.

Förundersökningen fortsätter nu med en rättsmedicinsk undersökning av kroppen och en teknisk undersökning av den misstänkta brottsplatsen. Förhör ska dessutom hållas med personer som har anknytning till brottsoffret.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag