22-årig kvinna knivskars till döds på asylboende i Mölndal

Hotellet där den 22-åriga kvinnan knivmördades. Foto: Google Maps
  • Måndag 25 jan 2016 2016-01-25
E-post 1188

MÖLNDAL En 22-årig kvinna knivskars idag på morgonen till döds på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Mölndal. Kvinnan, som arbetade på boendet, fördes med livshotande skador till sjukhus där hon senare avled.

Ett flyktingbarn, en man, har gripits och misstänks för dråp alternativt mord. Ytterligare sex personer har hämtats in för förhör, men polisen har svårt att kommunicera med dem.

– Vi behöver tolkar och så vidare till de här personerna som tagits med in, förklarar polisens presstalesman Christer Fuxborg för Nyheter Idag.

– Problemet är att det är språkförbistringar, de kan inte så bra svenska, det ska till tolkar innan vi kan hålla förhör med de här och det är det som drar ut på tiden.

När polisen kom till hotellet strax före klockan åtta på morgonen hade den misstänkte gärningsmannen övermannats.

– När vi kommer till platsen är det två personer som håller fast en tredje, och det är den tredje personer som vi sedermera griper som misstänkt, säger Fuxborg.

Fuxborg kan däremot inte svara på om den misstänkte hölls fast av andra flyktingbarn eller av annan personal. Han vill heller inte svara på vilken anknytning den knivskurna kvinnan hade till boendet, om hon arbetade där eller befann sig där av andra anledningar.

– Det är ingenting vi kommenterar i nuläget, säger han.

Göteborgsposten skriver att kvinnan senare avled av sina skador, att hon var 22 år gammal och arbetade på boendet.

Vapnet som gärningsmannen använde, en kniv, har tagits i beslag. Polisen har utlyst en så kallad särskild händelse med anledning av mordet. Hotellet är avspärrat för teknisk utredning, men enligt Fuxborg kommer det dröja innan teknikerna kan påbörja sitt arbete.

– Jag vet att teknikerna är ganska ansatta efter helgen med andra saker, så jag vågar inte svara på när den tekniska undersökningen kan möjliggöras, säger han.

Boendet där mordet ägde rum är ett tidigare hotell som numera används som boende för ensamkommande flyktingbarn.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag