Kvinna kastade ut sin katt – för att den var ”bög”

picture by Moyan Brenn on Flickr, Creative Commons
  • Onsdag 29 jan 2014 2014-01-29
E-post 0
(bild: Copyright by Moyan BrennFlickr Creative Common)

En medelålders kvinna i Lafia, Nigeria slängde ut sin sjuåriga katt för att den enligt ägaren verkade vara homosexuell. Kvinnan hävdar att katten företog ”onaturligt sexuellt beteende” när katten flörtade med andra manliga katter medan den struntade i de kvinnliga, rapporterar DailyMail.

Grannar ska ha vittnat om att ingen av katterna som föddes, medan kvinnans katt som heter Bull och bodde i huset, ska ha haft den kattens färger, vilket då skulle indikera att hankatten undvikit sex med honkatterna. Katten bull ska enligt grannarna ”inte gjort sitt heterosexuella bästa” för att föra vidare sin art.

Den kvinnliga ägaren ska ha sagt att ”vem som helst som är intresserad av denna bögkatt kan få den för jag har ingen fortsatt användning för den”. Ingen har ännu adopterat katten.

I en liknande incident i USA skickade en man sin hund till avlivning då han misstänkte att hunde var homosexuell. Men bara timmar innan hunden skulle avlivas hittade hunden en mer sympatisk ägare som tog han om den.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag