Kvinna knivhuggen på Östermalm: ”Finns uppgifter som pekar i en viss riktning”

Poliser som arbetar. Bilden är taget vid ett annat tillfälle. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Lördag 12 aug 2017 2017-08-12
E-post 414

STOCKHOLM En kvinna utsattes för flera knivhugg i både ben och rygg och blev sedan liggande på marken inatt på Östermalm i centrala Stockholm. Ingen är gripen för händelsen, men polisen berättar att de har uppgifter som de kan arbeta vidare med.

Klockan 02.06 natten mot lördagen larmas polis och ambulans till Humlegårdsgatan på Östermalm i centrala Stockholm. En kvinna ligger skadad på marken och på plats kan det konstateras att hon utsatts för våld. Nyheter Idag har talat med Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens ledningscentral och han berättar att det finns uppgifter att arbeta vidare med.

– Ingen är gripen, men det finns uppgifter som pekar i en viss riktning iallafall, säger han.

Kvinnan var vaken och talbar när polis anländer till platsen. Två personer hittade den skadade kvinnan på marken, men polisen har inga uppgifter om att några vittnen har sett händelsen. Skadeläget är inte livshotande, säger Olsson.

– Det visar sig att hon har skador som tyder på stick- och skärskador på lår och en skada i ryggen.

– Det finns personer som har lämnat uppgifter kring den här kvinnan som gör att pekar i en viss riktning. Sen får vi se vad som går att styrka.

En förundersökning med rubricering försök till mord är inledd, meddelar polisen på sin hemsida.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag