Kvinna med barn attackerades vid rånförsök – fördes till sjukhus med skador

Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 14 Dec 2019 2019-12-14
E-post 775

ÅKERSBERGA En kvinna med barn attackerades vid ett rånförsök i Åkersberga norr om Stockholm, rapporterar Mitt i. Rånaren försökte ta hennes bil vid förskolan Färglådan i centrala Åkersberga, och kvinnan fördes till sjukhus med skador.

– Hon har som jag uppfattar det blivit ganska påpucklad. Hon tog emot en del slag, säger Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen, till Mitt i.

Rånförsöket inträffade strax innan klockan nio på torsdag morgon. Rånaren ska ha tvingat till sig kvinnans bilnyckel, men när nyckeln inte fungerade flydde mannen från platsen till fots. Kvinnan hade sina två barn med sig vid rånförsöket.

Läs även: Pojke knivrånad av gäng – polisen behåller signalement ”i spaningssyfte”

”Föräldern omhändertogs av personal på förskolan och är förd till sjukhus, dock inga livshotande skador. Barnen mår under omständigheterna bra. På plats fanns flera vittnen. Polisen larmades omedelbart” skriver Österåkers kommun om händelsen.

– Vi ser mycket allvarligt på denna händelse och har vidtagit åtgärder enligt våra rutiner, för att säkerställa trygghet för barn, vårdnadshavare och personal, säger Eva Wetterstrand, produktionsdirektör i Österåkers kommun, till Mitt i.

Lyssna även på: Från muddringar till knivrån – dags att anpassa straffen till det nya Sverige

Polisen har tagit bilen i beslag för att säkra eventuella spår efter gärningsmannen och händelsen rubriceras som försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och misshandel.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt gärningsman.

Läs även: Tolvårig flicka grovt misshandlad av tjejgäng

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag