Kvinna med barn i famnen skjuten i Malmö

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 26 aug 2019 2019-08-26
E-post 2644

MALMÖ Under måndagmorgonen sköts en kvinna i 30-årsåldern när hon bar ett barn i sin famn vid Ribersborg i centrala Malmö. Enligt Aftonbladet har kvinnan avlidit av sina skador. Polisen har spärrat av ett större område och en brinnande bil kopplas till händelsen, rapporterar tidningen.

Klockan 09.58 larmas polis till Sergels väg i centrala Malmö med anledning av en skottlossning. Inledningsvis konstaterar polisen på sin hemsida att en person är skjuten. Senare under måndagen rapporterar Kvällsposten att den skjutna är en kvinna i 30-årsåldern som bar på ett barn.

Ännu senare uppger SOS Alarm till tidningen att totalt tre personer förts till sjukhus. Men när Nyheter Idag ringer presstalesman Calle Persson vid polisen region Syd är han försiktig med uppgifterna.

– En person är skottskadad och den personen fördes till sjukhus och där finns polis för att säkra eventuella spår och tala med läkare. Dels för att veta hur allvarliga skadorna är och rent teknisk skadebild också, var skott har träffat och så vidare.

Senare under måndagen rapporterar Aftonbladet att kvinnan avlidit av sina skador. Polisen har även bekräftat detta på sin hemsida.

Enligt vittnesmål som Kvällsposten återger ska det ha avfyrats 8–10 skott. Tidningen berättar även att enligt vittnen har det låtit som att två olika vapen avfyrats samt att flera maskerade personer setts springa från platsen.

En stund efter skjutningen fick polisen larm om en brinnande bil på Stadiongatan i Malmö. Calle Persson säger att även den händelsen utreds grundligt av polisen.

– I och med att det skett så pass nära i både tid och geografi kan det vara av intresse. I ett sådant här tidigt skede följer vi upp allt som kan vara av intresse. Det går inte att göra en brottsplatsundersökning i efterhand när folk har klampat runt om vi inte spärrat av och gjort en undersökning direkt.

Polisen undersöker om det finns övervakningskameror i området. De planerar även att genomföra dörrknackning för att få in vittnesuppgifter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag