Kvinna mördad i Oskarshamn

Bild: Twitter
  • Söndag 13 Dec 2015 2015-12-13
E-post 122

OSKARSHAMN En kvinna i 30-årsåldern mördades natten till idag i Oskarshamn i Småland. En man i 25-årsåldern, som uppges ha haft en relation till kvinnan, har gripits och anhållits misstänkt för mordet.

Kvinnan kom strax före klockan fyra natten till söndagen till sjukhuset i Oskarshamn med svåra skador. Där avled hon senare av sina svåra skador.

Kvinnan var då i sällskap av en man i 25-årsåldern, som uppges ha haft lindriga skador och nu har gripits och anhållits misstänkt för mord. Något senare greps ytterligare två män som även de är misstänkta för brott.

– Det är två personer som är misstänkta för skyddande av brottsling, de är då anhöriga till mannen, säger polisens presstalesman Mia Sandgren till Nyheter Idag.

Är de släkt med mannen?

– Ja, precis, de är släktingar.

Under dagen ska beslut fattas om huruvida de två andra männen ska anhållas för brott eller ej. Under förmiddagen spärrade polisen av ett område av stadsparken i Oskarshamn där utredarna misstänker att kvinnan tillfogats de skador hon senare avled av.

– Man jobbar med att en möjlig brottsplats är stadsparken, därför är det vissa avspärrningar av delar av den, det är ett pågående arbete där uppe nu med teknisk undersökning och så, säger Sandgren.

Såväl kvinnan som de tre brottsmisstänkta männen är alla är hemmahörande i Oskarshamnsområdet.

– I trakten. Oskarshamn eller närliggande kommuner, säger Sandgren.

Är de svenska medborgare, är det något du kan uttala dig om?

– Nej, det kan jag inte.

Kan du säga hur kvinnan bragts om livet?

– Nej, det är ju sådant som man jobbar med. Man ska skicka kroppen till rättsmedicinsk undersökning man kan fastställa dödsorsaken.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag