Kvinna överfallen utomhus – räddades av hund

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 23 dec 2020 2020-12-23
E-post

VÄSTERÅS När en kvinna var ute och gick med sin hund på tisdagskvällen överfölls hon av en man som försökte ta av hennes kläder. Attacken avbröts dock när kvinnans hund röt ifrån.

Under kvällen ringde kvinnan polisen och berättade att hon blivit överfallen i området Viksäng i Västerås vid 21.30-tiden.

Hon var ute och rastade sin hund ”av större modell” när hon attackerades av en man som tryckte upp henne mot ett träd och försökte lossa på hennes kläder, skriver polisen på sin sajt. Överfallet avbröts när kvinnans hund började skälla.

Ärendet rubriceras som försök till våldtäkt och polisen har sökt efter gärningsmannen.

”För att inte påverka utredningen går polisen i nuläget inte ut med signalementsuppgifter avseende gärningsmannen”, skriver polisen.

– Det blir ju oftast inte bra när man går ut med signalement därför då minimerar man chanserna att få in tips. Man kanske låser in sig själv lite i vad man letar efter, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

Attacken skedde mittemot Tanka-stationen på Kaserngatan. Den som har tips att lämna till polisen kan höra av sig på numret 114 14.

Läs även: Afghanstrul på Gotland – barnfamiljer ”kan inte tvångsutvisas”

Läs även: Westerholm: Ministern som kan omplaceras om Löfven gör en regeringsombildning – ”En huvudvärk”

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Till skillnad från många traditionella medier och numera även en rad alternativa medier tar Nyheter Idag inte emot presstöd. Det betyder att vi finansieras av de som läser oss och ser ett värde i det vi gör.

Om du vill hjälpa oss att fortsätta, bli PLUS-medlem och få samtidigt tillgång till all vår journalistik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag