Kvinna överfölls och gruppvåldtogs i park i Skövde – nu är hon försvunnen

Bro i Boulognerskogen. Bilden är bearbetad. Foto: Anders Gustavson
Bro i Boulognerskogen. Bilden är bearbetad. Foto: Anders Gustavson
  • Måndag 30 okt 2017 2017-10-30
E-post 627

SKÖVDE En kvinna utsattes under helgen för en överfallsvåldtäkt i en park i Skövde. Det berättar Lars Johansson, enhetschef på Skövdepolisens avdelning för grova brott, för Nyheter Idag. Skaraborgs läns tidning var först med att rapportera om brottet.

Det var natten till lördagen som polisen fick larm om att en kvinna i 30-årsåldern överfallits och våldtagits av tre män i Boulognerskogen, ett parkområde i centrala delarna av staden.

– Det var hennes mamma som larmade, berättar Lars Johansson för Nyheter Idag.

Männen ska ha varit helt okända för kvinnan och polisen har dåligt med uppslag för att komma vidare med utredningen.

– Det finns inget större signalement på dem, säger Johansson.

Polisen har bland annat sökt med spermahund i parken, men utan resultat. Man har heller inte fått tag på några vittnen till händelsen. Däremot har någon ur allmänheten hittat klädesplagg i parken som kan ha med brottet att göra.

Håller sig undan

Utredningen försvåras av att kvinnan inte vill prata med polisen.

– Hon sade att hon inte ville vara med redan när första patrullen var på plats, i samband med brottet, berättar Johansson.

Kvinnan tycks dessutom ha gått under jorden och håller sig undan. Polisen har bland annat sökt henne i hennes bostad, utan att få tag på henne. Det är okänt varför kvinnan håller sig undan, om hon hotats eller om det finns andra anledningar.

– Det vet vi inte förrän vi har pratat med henne, säger Johansson.

– Vi vill ju ha reda på vad anledningen är till att hon inte vill vara med. Om det inte har varit på det sätt hon säger, eller om det ligger någonting annat bakom.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag