Kvinna rånad i Hägersten – ”ovanligt tillvägagångssätt”

  • Torsdag 14 aug 2014 2014-08-14
E-post 0

STOCKHOLM Två män i en vit skåpbil körde upp jämsides med en kvinna och krävde under knivhot att få det hon hade i bilen. –Ett mycket ovanligt tillvägagångssätt, säger polisen.

Kvinnan befann sig på Slättgårdsvägen i Hägersten i eller invid sin bil då två män i en vit, utlandsregistrerad van körde upp jämsides och hotade henne med kniv.

– De krävde att hon skulle ge dem det hon hade i bilen, säger Albin Näverberg på polisens ledningscentral till Nyheter Idag.

Kvinnan blev inte fysiskt skadad men var mycket chockad då polisen kom till platsen.

– De kom över hennes laptop, en mindre resväska och medicin. Inledningsvis var hon också väldigt orolig eftersom de dessutom kom över hennes hemnycklar. Men det har konstaterats att det inte fanns något som kopplade nycklarna till hennes hemadress, säger Albin Näverberg.

Utlandsregistrerad van

Kvinnan har beskrivit bilen som en vit van med stege på taket och med utländska registreringsskyltar. Hon har också gett signalement på de båda rånarna.

– De ska ha svart hår och svart skägg eller mustasch. Kvinnan uppfattade det som att de kom från de forna öststaterna, säger Albin Näverberg.

Albin Näverberg förklarar att tillvägagångssättet är mycket ovanligt och att det heller inte rapporterats in någon liknande händelse. Rånarna är fortfarande på fri fot.

– Det ligger en efterlysning på bilen men det finns väldigt många bilar som motsvarar beskrivningen och vi har ännu inte något spår av dem, säger han.

Kvinnan är chockad men fysiskt oskadd.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag