Kvinna rånades på guldkedja i centrala Stockholm

  • Onsdag 6 aug 2014 2014-08-06
E-post 0

STOCKHOLM En kvinna rånades tidigt i morse då hon steg av bussen på Vattugatan under morgonen, rapporterar polisen på sin hemsida. -Hon mådde väldigt dåligt, förklarar Albin Näverberg, presstalesman hos polisen.

Det var strax före 4.30 i morse som en kvinna rånades på sitt guldhalsband av två män då hon steg av en buss på Vattugatan i Stockholm. Hon var på väg till Arlanda Express då de två männen kom i riktning från hotell Terminus. Männen var helt okända för kvinnan och efter rånet försvann de snabbt i riktning mot Vasagatan.

Polisen kom till platsen fem minuter efter att larmet kommit men då hade männen försvunnit och polisens spaning gav inget resultat.

-Fem minuter låter inte så mycket men i en stor stad kan det vara en evighet och räcker för att de ska hinna försvinna, förklarar Albin Näverberg, presstalesman på Stockholmspolisen.

”Utländskt påbrå”

Kvinnan skadades inte fysiskt vid rånet men var svårt chockad och hade svårt att beskriva hur händelsen gått till. Till polisen uppgav hon att rånarna hade utländskt påbrå och bar slapp klädsel. Den ene hade randig tröja och den andre bar blå kortbyxor.

-Det är ju ett väldigt dåligt signalement som är svårt att gå på. Utländskt påbrå kan betyda i stort sett vad som helst. Det kan vara att man bryter eller att man ser utländsk ut men det säger ju ingenting, säger Albin Näverberg.

Men kvinnan beskrev dem så?

-Ja men det är ju hennes uppfattning.

Hur mår kvinnan nu? Har hon fått hjälp?

-Hon mådde väldigt dåligt. Hon var dock på resande fot och skulle vidare till Arlanda. Förhoppningsvis har hon fått kontakt med någon hon har förtroende för, säger Albin Näverberg.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag