Kvinna undkom misstänkt våldtäktsförsök – knäade mannen mellan benen

Foto: Google Maps / Nyheter Idag
  • Tisdag 2 jun 2020 2020-06-02
E-post 1617

BORÅS Under natten till tisdagen utsattes en kvinna för ett våldtäktsförsök i Borås men undkom efter att ha knäat mannen mellan benen. Gärningsmannen, som fortfarande är på fri fot, uppges bland annat vara mörkhyad.

Polisen larmades vid tretiden på natten och då hade våldtäktsförsöket nyss inträffat.

Kvinnan i 50-årsåldern berättade att hon var ute och gick vid Ica Maxi i Druvefors i Borås när en man kom fram och började prata med henne. Hon upplevde situationen som olustig och gick därifrån. Mannen följde då efter henne.

Mannen grabbade sedan tag i kvinnan och tryckte sig mot henne. Kvinnan skrek då till och lyckades knäa honom mellan benen. Efter det sprang han iväg.

Kvinnan och polisen letade efter gärningsmannen tillsammans men kunde inte hitta honom. På tisdagsmorgonen hade polisen ingen misstänkt eller gripen.

Polisens presstalesperson Thomas Fuxborg uppger att det rör sig om en mörkhyad man med en svart jacka som gick ned över låren. Han hade en huva uppdragen över huvudet och var cirka 170 cm lång.

Läs även: Familjehemsmamma som var asylaktivist misstänks för våldtäkt av ensamkommande barn

Läs även: Basketstjärna misshandlade misstänkt bilvandal: ”Jag jagade honom och gav honom stryk”

Stöd Nyheter Idag

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter värde på det vi gör, bli prenumerant. Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag