Kvinna våldtagen i Lund inatt

Foto: bjaglin
  • Torsdag 16 nov 2017 2017-11-16
E-post

LUND En kvinna utsattes natten till idag för en våldtäkt i centrala Lund. Det berättar polisens presstalesman Calle Persson för Nyheter Idag.

Kvinnan ska ha blivit utsatt för brottet av en ensam gärningsman vid tretiden på natten i närheten av domkyrkan.

– Var exakt det har skett vet jag inte än så länge, det är möjligt att teknikerna kommit närmare. Det finns en torgyta på södra sidan, sedan är det en grönyta öster och norr om, säger Persson.

Men det rubriceras som våldtäkt?

– Ja, sedan får vi se vad utredningen ger. Det kan ändras till grov våldtäkt, men än så länge är det våldtäkt.

Det är oklart om det rör sig om en så kallad överfallsvåldtäkt eller om kvinnan och mannen hade någon form av kontakt innan våldtäkten.

– Någon relation har de inte haft eftersom vi inte fått namn på någon misstänkt, men vad som föregått det här och hur det har gått till är än så länge inte utrett.

Calle Persson vill inte avslöja kvinnans ålder, men säger att det rör sig om en kvinna som är över 18 år.

Efter våldtäkten tog sig kvinnan till kvinnokliniken på sjukhuset dit polisen larmades strax efter klockan fem. På sjukhuset förhördes kvinnan av polisen och lämnade ett signalement på förövaren.

– Vi har ett visst signalement. Men innan vi har fått ett mer fullständigt signalement och innan vi fått in fler vittnesuppgifter vill vi låta det vara osagt, säger Calle Persson.

Polisens tekniker har under morgonen undersökt brottsplatsen och sökt med specialsökhund i området. Man efterlyser även vittnen som vistats i närområdet vid tretiden inatt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag