Kvinna våldtagen på väg hem från tunnelbanan: Polisen vill ha tips – lämnar inget signalement

Foto: Unsplash/Hailey Kean
  • Onsdag 14 aug 2019 2019-08-14
E-post 753

SUNDBYBERG En kvinna i 30-årsåldern har anmält att hon blev våldtagen i Sundbyberg norr om Stockholm på tisdagskvällen. Kvinnan har lämnat signalement på gärningsmannen. Men polisen håller på de uppgifterna i nuläget meddelar man.

Strax efter klockan 22 var kvinnan på väg hem från tunnelbanestationen Rissne när en man dök upp och överföll henne. Han drog ned henne på marken och ska där ha fullbordat en våldtäkt mot henne.

När några cyklister passerade platsen lyckades kvinnan göra sig fri och ta sig därifrån. Hon larmade därefter polis som sedan dess varit på den misstänkta brottsplatsen.

På onsdagsmorgonen hade polisen ännu ingen misstänkt eller gripen. Man vill ha kontakt med personer som har vistats kring tunnelbanestation Rissne runt klockan 22 och som kan ha gjort iakttagelser av gärningsmannen.

Kvinnan har lämnat ett signalement på mannen, men polisens presstalesperson Ola Österling meddelar att man inte går ut med de uppgifterna i nuläget.

Rättelse: Nyheter Idag rapporterade först att brottsplatsen låg i Solna. En pigg läsare uppmärksammade oss på att Rissne i själva verket ligger i Sundbyberg.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag