Kvinnor med hund misshandlade av gäng i Lilla Edet

Foto: Flickr
  • Torsdag 8 aug 2019 2019-08-08
E-post 752

LILLA EDET Minst två kvinnliga hundägare har överfallits och misshandlats av ungdomsgäng när de varit ute på promenad i Lilla Edet.
– Jag ser ett gäng killar men tittar inte på dem när jag går förbi. Sedan säger det bara pang, berättar en av kvinnorna för Aftonbladet.

På kort tid har minst två kvinnliga hundägare blivit misshandlade i Lilla Edet, en tätort i Västergötland med knappt 4 000 invånare, rapporterar Aftonbladet.

I mitten av juli blev Marina Svenningsson, 49, och hennes hund Rosa överfallna och misshandlade när det gick en promenad längs Göta Älv.

– Jag ser ett gäng killar men tittar inte på dem när jag går förbi. Sedan säger det bara pang. De sparkar på Rosa och då skriker jag att hon ska springa hem. Sedan vet jag inte så mycket mer än jag ligger ner på backen, berättar Marina för Aftonbladet.

Marina blev slagen medvetslös av gänget, och när hon vaknade upp var Rosa borta.

– Jag fick panik för jag visste inte var hon var, men när jag kom hem satt hon utanför huset och bara skakade. Hon är en stor och gammal hund. Jag har aldrig sett henne så rädd, berättar Marina.

Dagen efter var Marina bjuden på fest men fick ställa in. Hon hade en blödande näsa, en bula och ont i käken.

Några veckor senare blev en väninna till Marina attackerad av ett gäng yngre män när hon är ute med sin hund. Kvinnan uppger till Aftonbladet att hon blev skuren med en fickkniv när hon nekade männen en cigarett.

Läs även: Djurskyddsorganisation: ”Invandrartäta områden” bakom ökningen av djurplågeri mot igelkottar

Kvinnan uppsökte sjukhus men fick åka hem då skadorna var lindriga. Hon uppger till Aftonbladet att hon numera är rädd för att gå ut med sin hund.

För att varna andra väljer Marina att berätta om överfallet offentligt. Leif Gardtman, tillförordnad kommunchef i Lilla Edet, säger till Aftonbladet att han nyligen hört om ytterligare ett fall där en kvinna med hund fått problem med ett gäng.

– Men det har varit svårt att få tag på de drabbade kvinnorna. Som jag har uppfattat det vill de inte kommentera det eftersom de är rädda, säger Gardtman.

Polisens förundersökningsledare Marcus Carlsson är förtegen om vad man i förhör har fått reda på om det berörda gänget.

– Det kan jag inte gå ut med. Det är sådana uppgifter som kan påverka andra vittnesutsagor, säger han till Nyheter Idag.

Nu hoppas han att eventuella vittnen hör av sig.

– Vi har inte gjort någon teknisk undersökning på brottsplatsen eller så, utan vi får hoppas att det är någon annan som har sett någonting som kan lämna lite fler uppgifter. Med de uppgifter vi har nu har vi inte kunnat ringa in någon misstänkt.

Finns det någon anledning att vara orolig om man är ute och går i Lilla Edet?

– Nej, det tycker jag väl inte att det är. För vår del är det en händelse som har hänt. Den andra händelsen som hon på Aftonbladet menar har hänt, det är inget som har kommit till vår kännedom. Det är ingen anmälan gjord, så de uppgifterna är svåra att värdera för min del, säger Carlsson.

– Jag är intresserad av att den andra kvinnan också hör av sig till polisen och berättar vad som kan ha hänt, så får vi naturligtvis göra en ny bedömning i så fall.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag