Kyrka i Målilla vandaliserad

Frikyrkolokalen i Målilla. Bild: Google street view.
  • Måndag 5 jul 2021 2021-07-05
E-post

MÅLILLA En kyrka i Målilla utanför Hultsfred har blivit vandaliserad, rapporterar SVT. Stolar har välts, glas har slagits sönder, nattvardsvin har hällts på golvet, altarkorset har slängts i backen och en pulversläckare har tömts i vad polisen rubricerar som skadegörelse efter en brottsplatsundersökning.

– Det känns chockartat. Kyrkolokalen är fullständigt raserad. Jag har svårt att förstå vem som gjort det här, säger Gerth Thorstensson som är pastor i Målillas frikyrkoförsamling till SVT.

Läs även: Uppgifter: Kyrka attackerad med molotovcocktail

I ett rum som vanligtvis används för lek och pyssel och barn har någon försökt tända en eld med papper, men branden tog sig inte.

– Det är chockartat, bedrövligt och svårt att förstå vem som kan tänka sig göra så här, säger Thorstensson till SVT.

Vandaliseringen upptäcktes på tisdagen i förra veckan, och tills vidare kommer församlingen bedriva sin verksamhet på andra platser.

– Vi kan ju inte vara i den här lokalen, men vi kommer att fortsätta med oförminskad kraft att sprida tro, hopp och kärlek, säger Thorstensson till SVT.

Förutom vandaliseringen stals även en dator från kyrkan, rapporterar Världen Idag. Polisen säger till Världen Idag att man inte har spår efter förövare eller någon teori om motiv till gärningen.

– Vi ber om och hoppas att polisen ska kunna hitta förövaren, säger Gerth Thorstensson till Världen Idag.

Läs även: Ministern fördömer attack mot kyrka: ”Handlar om kristofoba hatbrott”

Läs även: Malmökyrka vid Rosengård vandaliserad flera gånger – staty av Kristus förstörd

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag