Malmökyrka vid Rosengård vandaliserad flera gånger – staty av Kristus förstörd

Västra Skrävlinge kyrka. Bild: Google Streetview
  • Tisdag 25 aug 2020 2020-08-25
E-post 1160

MALMÖ Västra Skrävlinge kyrka i Malmö, som ligger vid det utsatta området Rosengård, har vandaliserats flera kvällar i rad. Nu sätts vakter in för att patrullera vid kyrkan nattetid, rapporterar P4 Malmöhus.

I sju kvällar i rad har  Västra Skrävlinge kyrka i Malmö utsatts för vandalisering, rapporterar P4 Malmöhus. Bland annat har stenar kastats in genom rutorna och en staty av Kristus har förstörts.

Läs även: Katolsk kyrka utsatt för stenkastning

– Det är ren vandalisering, kan man säga. Det är väldigt många rutor som har gått sönder, sen har man ju använt störar för att gå in i kyrkan utifrån och så har man vält ned en kristusstaty bland annat, som har gått sönder, berättar Mikael Göth, arbetsledare vid Västra Skrävlinge kyrka, för P4 Malmöhus, och fortsätter:

– Vi fick ju stänga ned här en söndag och flytta ut gudstjänsten utanför, för den var så mycket glas i bänkarna så man kunde inte släppa in folk. Så det gör oss väldigt bedrövade.

Läs även: Kyrka ska vaktas av församling nattetid efter flera bränder

Nu kommer vakter börja patrullera vid kyrkan nattetid för att förhindra ytterligare vandalisering, och Göth säger till P4 Malmöhus att man från kyrkans sida är nöjda med den hjälp man fått av polisen.

– Nu har vi fått hjälp, väldigt fin hjälp av polisen, och vi har ett vaktbolag, och vi har satt in extraresurser. Att försöka bryta mönstret, för det är det vi tror man ska göra helt enkelt.

Västra Skrävlinge kyrka ligger vid det utsatta området Herrgården i Rosengård i Malmö.

Läs även: Kyrka stacks i brand i utsatt område

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag