La upp bilder iklädd linne och shorts på Facebook – Sönerna hotade att halal-slakta sin mamma

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 17 nov 2017 2017-11-17
E-post 1525

SVERIGE Två söner och deras pappa ska ha slagit och hotat sönernas mamma med att halal-slakta henne. Det hela uppstod efter att sönerna och maken hittade bilder av kvinnan iklädd linne och shorts och en dejtingprofil.

En 46-årig kvinna ska ha blivit slagen av sin make och sina söner för att ha lagt upp bilder på Facebook som de ansåg som opassande. Under tumultet ska sönerna ha hotat med att deras mamma ska släpas efter en bil och halal-slaktas, uppger Sydsvenskan.

Fallet uppmärksammades den 25 oktober när den 46-åriga kvinnan kom in till akuten med synliga skador i ansiktet. Kvinnan berättade att hennes make och söner har slagit och hotat henne. Då skickades en patrull till sjukhuset.

Kvinnan och hennes make ska ha varit separerade sedan flera år tillbaka men har inte tagit ut skilsmässa. Kvinnan bor med parets två minderåriga barn, och deras andra söner som är 20 och 19 år bor ensamma.

Sönerna och maken ska ha upptäckt filmer och bilder på Facebook som föreställer kvinnan i bara linne och shorts. Hon ska även ha skapat en profil på en dejtingsajt. Detta jämförde sönerna och mannen med att hon skulle lika gärna kunna figurera på porrsajter.

Den 24 oktober dök maken och sönerna upp hemma hos kvinnan. De kallade henne hora och krävde att hon skulle byta efternamn samt radera sin facebookprofil. Under flera timmar slog och knuffade de henne. Sönerna hotade även med att halal-slakta henne. Även parets dotter ska ha hotats med att släpas genom staden och sen halal-slaktas.

Sönerna och maken åtalas nu för misshandel, olaga hot, ofredande och övergrepp i rättssak. Ingen av de åtalade förekommer sedan tidigare i belastningsregistret. Åklagaren uppger att de inte kan styrka att det handlar om ett hedersrelaterat brott.

– Vi har inte kunnat styrka något hedersmotiv. Man har tittat på det inledningsvis, men omständigheterna har inte varit sådana att man kunnat gå vidare med det, uppger åklagare Kajsa Cavallin till Sydsvenskan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag