Lämnade sin son i bilen – googlade på hur lång tid det tar att dö

  • Torsdag 26 jun 2014 2014-06-26
E-post 0

USA 34-årige Justin Harris från Tuscaloosa, Georgia, står åtalad för att orsakat sin son Coopers död efter att ha lämnat pojken i en het bil i över sju timmar. Nu uppger Atlanta-polisen att Harris har gjort efterforskningar om hur lång tid det tar att dö i en överhettad bil.

Det var den 18 juni som Justin Harris körde till jobbet och glömde att lämna den knappt tvåårige sonen Cooper på dagis. Inte förrän han skulle åka hem blev han varse att sonen fortfarande satt fastspänd i sin bilbarnstol, djupt medvetslös och oförmögen att kommunicera med omvärlden.

Harris har uppgett för polisen att han snabbt körde till ett shoppingcenter och larmade räddningstjänst. Han har också sagt att han försök göra hjärt- och lungräddning på sonen.

Polisen misstänker brott

Men polisen har hela tiden haft svårt att tro på hans historia om att han glömt barnet i bilen. Polischefen i Cobb County, John Houser, säger till The Augusta Chronicle att han förstår att tragiska olyckor kan hända, men att bevisen antyder att ett allvarligt brott har begåtts.

– Händelseförloppet tyder på att det här är något annat än oaktsamhet och vi kommer att presentera bevis som stödjer den tesen, sa Houser i ett pressmeddelande.

Surfade om dödsfall i heta bilar

Nu uppger alltså nyhetsreportern Randy Travis på Fox 5 News att en källa inom polisen sagt till honom att man hittat bevis för att Justin Harris under arbetsdagen surfade på nätet och gjorde efterforskningar kring just dödsfall i överhettade bilar.

– Mannens dator visar sökningar på hur lång tid det tar för djur att dö i en överhettad bil, säger Randy Travis’ källa.

Justin Harris har också uppgett att han återvände till sin bil vid lunchtid utan att märka att sonen satt fastspänd i bilen.

Temperaturen i Atlanta gick upp över 92 grader Fahrenheit den dag då Cooper Harris dog, motsvarande 32 grader Celsius. Randy Travis skriver:

Unsettling thought — why did Cobb dad not notice the smell of his dead son while driving more than a mile? 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag