Lamotte: Fick ingen hjälp från polisen

Journalisten Joakim Lamotte. Foto: Sebastian Lamotte
  • Torsdag 16 jun 2022 2022-06-16
E-post 1240

Frilandsjournalisten Joakim Lamotte har lagt ned sin verksamhet på grund av hot mot sin familj. Nu berättar Lamotte i en intervju med Expressen att han varit i kontakt med polisen efter att en person hotat med att skjuta honom i huvudet. Men trots att Lamotte själv tagit reda på personens identitet fick han ingen hjälp.

– Om jag ska jobba på det sättet som jag gör behöver jag få något slags skydd från polisen och att man tar de här anmälningarna på allvar. Det känner jag inte att jag får i dag. Jag vet inte riktigt på vad det beror på – om det är inkompetens eller om vad det är, säger Lamotte till Expressen.

Läs även: Joakim Lamotte lägger ned

– Tyvärr har det blivit så att de som velat få mig tystad har vunnit nu och det är jättetråkigt, men jag känner någonstans nu att jag får sätta min familj i första rummet. Jag vill inte att min fru och barn ska bli lidande av vad jag gör, fortsätter han.

Erik Nord är polishcef i Göteborg där polisen hanterat flera anmälningar från Lamotte.

– Jag kan dock inte säga hur många just nu, men rättsystemet är inte byggt för den här formen av provokativ journalistisk som i flera fall leder till hot. Dessutom är det svårt att utreda dessa brott och därför läggs anmälningarna ofta ner, säger Nord till Expressen.

Läs även: Lamotte vann kändisfajten

Läs även: Här attackeras Lamotte – försöker ta hans kamera

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag