Här attackeras Lamotte – försöker ta hans kamera

Bild: Faksimil Facebook
  • Söndag 27 feb 2022 2022-02-27
E-post 102

Journalisten Joakim Lamotte har blivit attackerad under ett av sina livereportage. Attacken skedde när Lamotte bevakade den danska politikern Ramsus Paludans koranbränning i Göteborg på lördagen, och  börjar med att Lamotte försöker intervjua en man som anklagar honom för att vara rasist.

– Jag känner dig ju, jag har sett dig i tv flera gånger, du är emot oss invandrare också, säger mannen.

– Jag är emot kriminalitet bara

– Du är en gris med, du är som han (Rasmus Paludan) precis.

Läs även: Lamotte vann kändisfajten

Efter en diskussion om Lamotte är rasist eller inte börjar andra personer kräva att Lamotte slutar filma, och slutligen försöker någon ta hans kamera. Efter attacken samlas poliser runt Lamotte.

Rasmus Paludan hade först sökt tillstånd för att bränna koranen i Hjällbo och Angered, men nekades och fick istället tillstånd på Frölunda Torg, dit han kom iförd skottsäker väst och hjälm på lördagen, rapporterar Expressen.

– Jag vill ha en trivsam dialog, ska Paludan ha sagt innan han tände eld på en koran enligt Expressen.

Många motdemonstranter hade samlats, och stämningen var stundtals hätsk. En man tog sig över avspärrningarna men brottades ned av polis innan han nådde fram till Paludan, skriver Expressen.

Läs även: Lamotte avstängd från Facebook efter film om blodigt förnedringsrån

Läs även: Våldsam attack mot Lamotte – maskerat gäng stal hans utrustning

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag