Lamotte näthatas av feminister för arbete mot sexuella trakasserier: ”Äckliga vita man”

Till vänster Joakim Lamotte i Facebookvideon. Till höger twitterkonversationen som startade näthatet. Foto: Faksimil Facebook samt Twitter
  • Torsdag 14 apr 2016 2016-04-14
E-post

ÖRKELLJUNGA Journalisten Joakim Lamotte, tidigare känd från bland annat SVT Uppdrag Granskning, möter näthat i sociala medier från feminister. Bakgrunden är hans engagemang mot sexuella trakasserier. – Hoppas att du dör av cancer, äckliga vita man, lyder en av kommentarerna enligt Lamotte i en Facebookvideo.

Debattören och journalisten Joakim Lamotte som bland annat är känd för sina Facebookvideos, men även från SVT Uppdrag Granskning, har engagerat sig mot sexuella trakasserier som drabbar tjejer. Han berättar i en video att han föreläser i skolor och att hans föreläsningar ger resultat.

– Jag var på en skola där en tjej kom fram till mig lite senare i korridoren. Hon berättade att det var en kille på skolan som kallat henne för ”hora” i flera veckor. Men efter min föreläsning hade han bett henne om ursäkt, han hade sagt förlåt för allt han hade sagt, berättar Lamotte.

Talar ut om näthatet från feminister

I samma video berättar Lamotte att han får ta emot näthat från feminister i sociala medier. Bakgrunden ska ha börjat med tjafs på Twitter som bland annat handlar om att Lamotte tar betalt för sina föreläsningar och att ”på två månader har jag gjort mer för att motverka sexuella trakasserier i Sverige än vad Fi gjort på 10 år”.

Bråket kom att eskalera rejält och nu har Lamotte fått ta emot näthat. De otrevliga och hatiska meddelandena har skrivits på Twitter och Lamotte läser upp tweetsen i videon.

– Hoppas att du dör av cancer, äckliga vita man.

Sen går Lamotte vidare till nästa tweet som han citerar i Facebookvideon. Även i den kommentaren uttrycks en önskan om att Lamotte vore död.

– Joakim Lamotte är bättre död än levande.

Och näthatet från feministerna fortsätter. I en tredje tweet önskas också livet ur Lamotte, där adresseras att han borde begå självmord.

– Ingen skulle bli ledsen om du hängde dig från första bästa träd.

– Lamotte är en vidrig man, bränn fanskapet.

Avslutningsvis läser han även upp en tweet från en feminist som drar in hans barn i det hela.

– Det bästa Joakim Lamotte kan göra för sina döttrar är att dö i en bilolycka.

I videon, som Lamotte spelar in i Örkelljunga när han förbereder sig för en föreläsning, är han både arg och besviken på det bemötande han fått från feminister. Men han tänker fortsätta föreläsa ändå, berättar han.

– Jag vill bara att ni ska veta det, att de fina människorna är inte så fina alltid. Så är det. Nu ska jag ladda för föreläsningen imorgon, tack för mig.

Nedan kan du se videon från Joakim Lamotte där han läser upp näthat från feminister.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag