Lamotte om skolvåldet: Dags att tala klarspråk

Joakim Lamotte. Foto: Faksimil Facebook
  • Torsdag 10 jan 2019 2019-01-10
E-post 1635

SVERIGE Journalisten Joakim Lamotte vill i ett nytt Facebookinlägg tala klarspråk om varför våldet i skolan ökar just nu. Enligt honom verkar lärarna på många skolor ha gett upp och låter våldsamma elever härja fritt.

I ett inlägg som snabbt fått stor spridning berättar Joakim Lamotte om hans tidigare erfarenheter som föreläsare på skolor. Ofta var intrycket att lärarna hade kapitulerat medan eleverna gjorde som de ville.

Vid ett tillfälle höll han föreläsning i en aula när fyra killar längst bak skrek könsord så fort han började prata. Lärarna i salen gjorde ingenting åt saken och till sist fick Lamotte själv konfrontera killarna. Efter en ordväxling reste de sig och gick därifrån. Efteråt frågar han lärarna om varför de inte ingrep.

”Lärarna säger att killarna i fråga är våldsamma och har varit avstängda under perioder från skolan. Ingen i lärarkåren har lust att riskera hot och misshandel och därför låter man dem hållas istället för att ingripa”, skriver Lamotte.

Läs också: Gruppvåldtäkter, dödskjutningar och personrån – det nya ”spännande” Sverige vi lämnar till våra barn

Utanför skolan hamnar han återigen i en konfrontation med killarna som kallar honom fitta och mammaknullare.

”Där går gränsen och jag frågar om deras föräldrar är syskon med varandra, med tanke på deras inavlade beteende. Situationen blir än mer hotfull och jag förklarar att den första som rör mig kommer få så mycket stryk att hans syskon till föräldrar inte kommer att känna igen honom”, skriver Lamotte. Killarna valde till slut att gå därifrån.

Inlägget kan läsas i sin helhet nedan.

Läs även: ”Kommer skjuta den som sköt mig”: Palestinier dödshotade poliser – får återvända till Sverige

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Har Lamotte rätt?
3167 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag