Lamottes hårda sågning efter Stefan Löfvens debattfiasko: ”Verkar vara född i en syrefattig gruva”

Foto: Nyheter Idag/Sebastian Lamotte
  • Måndag 7 maj 2018 2018-05-07
E-post 2731

STOCKHOLM Statsminister Stefan Löfven får hård kritik för att under partiledardebatten på SVT dragit in turordningsregler på arbetsmarknaden i en diskussion om sexövergrepp. En av de som tagit fram storsågen är journalisten Joakim Lamotte i ett inlägg på Facebook.

Det var i ett replikskifte med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson om sexuella övergrepp som Stefan Löfven valde att lyfta upp Sverigedemokraternas arbetsmarknadspolitik. Jimmie Åkesson ville veta varför utländska våldtäktsmän ska få stanna i Sverige när de dömts och uppgav att idag så får fyra av fem stanna i Sverige efter avtjänat fängelsestraff.

Joakim Lamotte är mycket kritisk till statsminister Löfven och konstaterar i inlägget på sin Facebooksida att Löfven istället för att svara på frågan, väljer att prata om något annat, arbetsmarknadspolitik.

”Det värsta är att han verkar tro på sina egna argument. Det handlar inte om att han försöker undvika ämnet. Vår statsminister Stefan Löfven tror på allvar att ökningen av sexualbrott i Sverige har med arbetsmarknadspolitik att göra. Han förstår helt enkelt inte bättre än så”, skriver Lamotte som gör analysen att statsministern kommer att fortsätta svika kvinnor som utsätts för sexövergrepp.

Han avslutar med:

”Hur kan en sådan person, som verkar vara född i en syrefattig gruva, tillåtas ha så mycket makt? Jag är helt mållös.”

Läs hela inlägget här:

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag