Lärare dödar kanin framför ögonen på elever – skolan pudlar

Bild: Wikimedia
  • Onsdag 19 nov 2014 2014-11-19
E-post

VÄRLDEN En lärare i Idaho dödade och styckade en kanin framför en skolklass 15–16-åriga elever. Händelsen väcker reaktioner i USA och har fått stor medieuppmärksamhet. Men i Sverige är det inte lika dramatiskt att visa hur slakt går till för skolbarn.

Läraren, som också är djuruppfödare, hade tidigare fått frågan av elever om han kunde demonstrera hur kaniner slaktas, men tackade först nej. Senare genomförde han demonstrationen av kaninslakt, men gav samtidigt de elever som inte ville se på tillåtelse att inte närvara.

Trots detta har händelsen väckt stor uppmärksamhet. Allison Westfall, en representant för skolförvaltningen, bad om ursäkt till de elever som blivit illa berörda.

– Så gör man inte i våra skolor, förklarade hon enligt tidningen The Independent.

Svenska elever tuffare

En liknande händelse inträffade nyligen i Sverige. På Töllsjöskolan i Bollebygd fick elever en demonstration av hur en hjort styckas. Den genomfördes av Fredrik Olofsson (C) som också är ordförande för kommunens barn- och ungdomsnämnd.

En förälder reagerade i förväg vilket resulterade i att skolan erbjöd alternativ för eleverna. Men trots att det betonades att det var frivilligt ville alla barn vara med. Intresset var så stort att demonstrationen fick delas upp på två tillfällen. Medan djuret styckades uppges barnen ha varit nyfikna snarare än illa berörda.

– Det var intressant att lära sig om hur både vi och djuren ser ut inuti. Det var kanske lite äckligt precis när han skar upp magen, men mest intressant att se, kommenterade femteklassaren Gustav Andersson till Borås Tidning.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag