Lärare hade fysisk relation med elev – Får en varning

Foto: Flickr
  • Tisdag 3 okt 2017 2017-10-03
E-post 101

ÖREBRO En manlig lärare ska ha ingått i en fysisk relation med en av sina kvinnliga elever. Läraren har vid flera tillfällen ingått i relationer med elever, vilket strider mot skolans värdegrund. Nu beslutar Lärarnas ansvarsnämnd för att tilldela honom en varning.

En manlig lärare i Örebro ertappades med att ha en fysisk relation med en av sina elever. Nu har Lärarnas ansvarsnämnd beslutat att tilldela honom en varning. Det uppger Nerikes Allehanda.

Under våren 2017 ertappades den manliga läraren av en kollega med att befinna sig i ett av elevernas omklädningsrum. När kollegan konfronterade mannen om detta uppgav han att han var där för att träffa en utomstående person. Läraren erkände senare, under ett möte med rektorn, att han i själva verket var tillsammans med en kvinnlig elev i omklädningsrummet.

Enligt läraren hade relationen mellan honom och den kvinnliga eleven inletts med att han stöttade henne, varpå relationen utvecklades till att bli mer känslomässig och fysisk. De två ska ha haft en intensiv sms-kontakt och varit intima med varandra.

Läraren har vid tidigare tillfällen inlett relationer med elever, enligt personal på skolan. Däremot är informationen kring dessa uppgifter bristfälliga. Skolinspektionen anser att läraren visat sig särskilt olämplig till att bedriva undervisning. Eleven hyste förtroende för läraren och läraren agerade oacceptabelt utifrån detta. Skolinspektionen anmälde därför ärendet till Lärarnas ansvarsnämnd.

Enligt läraren ångrar han sitt agerande men menar att han fortfarande är lämplig för att bedriva undervisning. Enligt rektorn på skolan har läraren inte fått några klagomål gällande undervisning.

Lärarnas ansvarsnämnd anser att läraren inte betett sig i enlighet med skolans värdegrund men att det inte är tillräckligt allvarligt för att läraren ska bli av med sin yrkeslegitimation. Läraren har fått en varning av ansvarsnämnden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag