Lärare som visat Muhammedkarikatyrer halshöggs med kökskniv – gärningsmannen vrålade ”Allahu Akbar”

Foto: Google Maps/Twitter
  • Fredag 16 okt 2020 2020-10-16
E-post 1435

PARIS En fransk lärare som visat Muhammedkarikatyrerna för sina elever halshöggs med kökskniv på eftermiddagen i en förort i norra Paris av 18-årig man från Tjetjenien uppger franska Le Parisien. Mördaren sköts senare till döds efter att han vägrat ge upp, enligt Daily Mail bar mannen en misstänkt självmordsväst. 

– Offret hade nyligen hållit en lektion för sina elever om yttrandefrihet och hade då visat upp karikatyrer på Muhammed, uppger en källa för Le Parisien.

Något som enligt Le Parisiens källa ska ha fått en 18-årig man att bli kränkt och vansinnig. Med en kökskniv konfronterade han läraren och högg av lärarens huvud. Mordet skedde enligt Daily Mail vid femtiden på fredagseftermiddagen nära en skola i Conflans-Saint-Honorine, ungefär 4 mil norr om centrala Paris.

Därefter inleddes en polisjakt under någon timme som slutade med att polisen fick stopp på mannen i en näraliggande stad, Eragny-sur-Oise. Där sköts han till döds av polis efter att han enligt källor till Daily Mail vägrat att ge upp, hotat poliser med skjutvapen och att man misstänkt någon form av explosiv självmordsväst. När han sköts till döds ska mördaren också ha skrikit ”Allahu Akbar” (Allah är störst på arabiska) enligt Daily Mail.

Enligt franska tv-kanalen FranceNews24 var attacken också relaterad till de Muhammedkarikatyrer som nyligen återpublicerades av franska satirtidningen Charlie Hebdo.

Brottsplatsen:

Offret

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag